9 Ekim 2016 Pazar

T.H.Y. Yazılı Sınavı Nerede Nasıl Yapılıyor?

THY işe almadan önce yazılı sınav yapmaktadır. Sınavda İngilizce, sözel ve sayısal yetenek ölçülüyor. Eğer bir işe başvurduysanız aşağıdaki gibi bir e-posta gelir. 


Sınav; 
25 dakika ve 30 soruluk sözel yetenek,
25 dakika ve 20 soruluk sayısal yetenek,
45 dakika ve 50 soruluk İngilizce kısımlarından oluşturmaktadır.

Her bir bölümün cevabı ayrı optik kağıtlara işleniyor. Haliyle her bölüm bittiğinde optik kağıtlar toplanıp yenileri dağıtılıyor. 

Yanlışlar doğruları götürmüyor. Son 5 dakika sınav yetkilisi uyarı yapıyor. Mutlaka zaman bitmeden yetiştirilemediyse boş sorular sallanabilir. 

Soruların içerisinde havacılıkla ilgili çok fazla konu oluyor. Özellikle İngilizce için havacılıkla ilgili kelimelerin incelenmesi avantaj sağlayacaktır. 

Sınavda kalem, silgi ve açacak verilmektedir. 

Gelen e-postanın çıktısı mutlaka götürülmelidir.

Cep telefonu için bir kısıtlama yoktur sadece sınavda kapalı biçimde masaüstünde durmalıdır. 

Eğer sınav lokasyonu İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Ek bina ise tramwayda Laleli durağında inilebilir. Oradan Kimyager Derviş Paşa sokağa girilip dümdüz takip edilir. Bina yaklaşık 1 km ötede solda kalmaktadır. 

Sınava mutlaka 30 dakika erken gidilmeli. Hangi sınıfta girileceği bilgisi binaya girerken rastgele verilen kağıtlar ile belirleniyor. Sonrasında ilgili sınıfın önündeki isimlerin yazılı olduğu kağıda imza atılıp, sonrasında sınıfa geçiliyor.

Genelde 10.00 ve 13.00 iki ayrı seansta sınav yapılıyor.



0 yorum:

Yorum Gönder