16 Kasım 2016 Çarşamba

Excel'de CSV Dosyasını Düzgün Görüntüleme

CSV(Comma Seperated Values) adından anlaşılabileceği gibi virgülle ayrılmış veriler demektir. Verileri dışarı aktarmak için en çok kullanılan metotlardan biridir.

Excel uygulaması ile bir CSV dosyasını açabilirsiniz ancak Excel standart ayarlarında size hoş bir görüntü sunmayacaktır. Çünkü virgülleri o verinin bir parçası gibi düşünecektir halbuki virgülün görevi sadece verileri ayırmaktır.

Örnek görüntü aşağıdaki gibidir:


Bu görüntüyü düzeltmek için 2 yol vardır. Windows veya macOS farketmeden işlemler aynıdır. Office versiyonu 2013'tür.

1. Yol

İlk yolda ekstra bir araca ihtiyaç duymadan Excel içerisinden yapılabilir. Bunun için CSV uzantılı dosya Excel'de açılır. Önce 1. oktaki gibi ilk kolon(A kolonu) seçilir. 2. adımda ok ile gösterilen DATA(VERİ) sekmesi altındaki Text to Columns butonu seçilir.

Aşağıdaki bir pencere açılacaktır. Üstteki okun gösterdiği Delimited seçeneği zaten seçili geliyor, bunu değiştirmiyoruz. Direk olarak Next(Sonraki) diyerek bir sonraki adıma geçiyoruz.


Bu adımda üstte küçük okla gösterilen alanda sadece Comma(Virgül) seçeneği işaretli olmalı.Tab seçiliyse kaldırıyoruz. Sonra Next(Sonraki) diyoruz.



Bu adımda Finish(Bitir) diyoruz.



Eğer bir uyarı çıkarsa OK(Tamam) seçiyoruz.



Ve sonuç aşağıdaki gibi başarılı.

2.Yol

CSV dosyası bir metin editörüyle açılır. Notepad, Notepad++, Sublime Text, TextEdit farketmez herhangi birisiyle açabilirsiniz. Görüntü ilk başta şu şekildedir:

Açılan dosyanın en başına sep=,  yazılır ve bir alt satıra inilir ve kaydedilip çıkılır. Burada Excel'e bu dosyadaki ayırıcının(seperator,(virgül) olduğu söylenmiştir. Görüntü aşağıdaki gibidir:

CSV dosyası tekrar Excel ile açıldığında tüm veriler düzgün görüntülenecektir.

6 yorum:

  1. Allah razı olsun çok ihtiyacım olan zamanda, internette bir bilgi bulamadığım anda karşıma çıktınız. Çok sağolun :))

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, yardımınız için bir teşekkürü borç bilirim.

    Saygılarımla,

    YanıtlaSil
  3. bu işlemi her seferinde yapmak mı gerekiyor ? kalıcı olarak yokmu bir yolu

    YanıtlaSil
  4. tşkler ikinci yontem cok basit ve kullanıslı.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler, Faydalı oldu

    YanıtlaSil
  6. Allah senden razı olsun dostum ya, csv viewer denen bi programla uğtaşıp duruyordum :) Şimdi excel ile veriyi tabloya çevir diyip 5 saniyede halloluyor. Varolasın.

    YanıtlaSil