2 Kasım 2016 Çarşamba

Macbook Kısık Ses Sorunu ve Çözümü

Macbook Pro ve macOS birçok bakımdan güzel özellikleri olsa da sesi nedense az çıkabiliyor. Özellikle bir film izlerken bazen sesi duymak için pürdikkat kesilmek gerekiyor. Sesi artırmak için araştırma yaptığınızda birkaç tane uygulama var ancak hepsi[tabiki] paralı.

Ancak bir tane ücretsiz ve başarılı uygulama buldum. Bongiovi DPS adlı bu uygulama ile sesi belirgin şekilde artırmak mümkün. Uygulama https://bongiovidps.com/download/ adresinden indirilebilir. (Linki bulamayan yazıya yorum atarsa Google Drive'dan link verebilirim.)

1- Uygulama zip dosyası olarak indirilir.
2 - Çift tıkladığınızda içerisinden aşağıdaki gibi pkg uzantılı dosya çıkar.
Bongiovi DPS

3 - pkg uzantılı olan dosyaya çift tıklanır ve kurulum penceresi açılır. Continue butonuna tıklanarak devam edip ve parolanız sorulursa macOS parolanızı yazarak kurulum kolayca bitirilir.
4 - Applications klasöründen uygulamaya çift tıklayarak ya da Spotlight'ta Bongiovi yazarak uygulama açılır. Uygulama açıldığında şu sayfalar gelir.
5 - Ortadaki 'B' simgesine tıklanır.

macOS için Bongiovi DPS
Bongiovi DPS açılış sayfası
6 - Gelişmiş ayarlara Settings sekmesinden ya da hızlı ayarlara uygulamanın sağ üstteki simgesine tıklanarak erişilebilir.
7 - Uygulamayı aktif hale getirmek için kırmızı oktaki 'Turn DPS On'a tıklanır. Ve artık yüksek sesin keyfini çıkarabilirsiniz.

Bongiovi DPS



1 yorum:

  1. Sen mekbuka o kadar para ver ve sesi az çıksın. Gerçekten üzücü bir durum ama neyse ki onunasilyaptim blogu var. Teknolocik çözüm yazılarının devamını bekliyoruz ve ilerleyen yazılarda dualboot ve muadil çözümlerini istiyoruz.

    YanıtlaSil